INFOBIRO: Publikacije
France Press: Shinawatra zamoljen da u Crnoj Gori izbjegava novinare

SEEbiz,

PODGORICA - Crnogorsko ministarstvo inostranih poslova zvanicno je juce zatražilo od nekadašnjeg premijera Tajlanda, Thaksina Shinawatre, da se tokom boravka u Crnoj Gori uzdrži od pojavljivanja na javnim mjestima na kojim bi ga mogli sresti novinari, i da ne daje bilo kakve izjave, javila je agencija France press, prenosi Dan.

France Press: Shinawatra zamoljen da u Crnoj Gori izbjegava novinare

Autori: SEEbiz redakcija

Pozivajuci se na nezvanicne izvore iz Shinawatrinog okruženja, agencija u izvještaju tvrdi da je zahtjev MIP-a Crne Gore bivšem premijeru stigao dan nakon što je sud na Tajlandu odobrio nalog za njegovo hapšenje, zbog krivicnog djela terorizma, napada na ustavni poredak i podrivnja državnog sistema. U tekstu se tvrdi i da francuska diplomatija ulaže napore da sprijeci Shinawatru da održi govor na skupu o krizi na Tajlandu, koji organizuje jedna manje poznata istraživacka organizacija iz Pariza. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.