INFOBIRO: Publikacije
Dragan Čović: Komšić je izabran u skladu s Ustavom koji se mora mijenjati

SEEbiz,

SARAJEVO - Gostujuci sinoc u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" predsjednik HDZ-a BiH Dragan Covic ponovio je pozitivan stav u vezi dogovora izmedu vladajucih i opozicije u RH prema kojem je fiksno odreden broj saborskih zastupnika iz dijaspore (3), a da pravo glasa Hrvati u BiH mogu ostvariti u cetiri konzularna predstavništva.

Dragan Čović: Komšić je izabran u skladu s Ustavom koji se mora mijenjati

Autori: SEEbiz redakcija

"Bio bih sretan da je ta fiksna kvota mnogo veca", kazao je Covic. Što se tice glasackih mjesta u BiH, Covic istice kako niko nije spomenuo brojku cetiri. "Ovdje se govori o diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Imate konzularne dane, odnosno, možete odrediti u bilo kojemu mjestu u BiH konzularne dane. Morate omoguciti svakom glasacu da ostvari svoje pravo da glasuje. Neprihvatljivo je da bilo koga sprijecite zbog tehnickih uvjeta da stoji u redovima ili da mu oduzmete to pravo", kazao je Co .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.