INFOBIRO: Publikacije
Mustafa Cerić traži od Tihića da povuče izjavu o Dobrovoljačkoj ulici

SEEbiz,

SARAJEVO - Reisu-l-ulema Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Mustafa ef. Ceric zatražio je danas od lidera Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihica da povuce izjavu da se u bivšoj Dobrovoljackoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992. dogodio zlocin i porucio da se ubuduce uzdrži od takvih komentara, ocjena i kvalifikacija.

Mustafa Cerić traži od Tihića da povuče izjavu o Dobrovoljačkoj ulici

Autori: SEEbiz redakcija

Javna izjava da se u Dobrovoljackoj u Sarajevu dogodio zlocin, uz mnogobrojne žive svjedoke - branitelje grada i države, kao i uz znanje da su mjerodavne medunarodne pravosudne institucije odbacile kvalifikaciju zlocin za Dobrovoljaku - nepotrebna je i nije u duhu nacela o vladavini prava, navodi se u saopcenju iz kabineta reisu-l-uleme Cerica. Povlacenje ponovljene Tihiceve izjave i to u vrijeme dok još traje proces oko slucaja Ejupa Ganica u Londonu, Ceric, kako se navodi, traži na zahtjev mno .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.