INFOBIRO: Publikacije
In memoriam: Dennis Hopper

SEEbiz,

VENICE - Crna ovca Hollywooda, koji se prvi put na filmu pojavio u kultnom Buntovniku bez razloga, a zatim i u Divu, a ostat ce upamcen po niskobudžetnom, isto tako kultnom "Easy Rideru" i nezaboravnom nastupu u Plavom baršunu, umro je u svojoj 74. godini nakon duge bitke s rakom prostate, u krugu svoje obitelji u prijatelja u Veniceu.

In memoriam: Dennis Hopper

Autori: Ivan Hrstic Ivan Hrstić ivan.hrstic@seebiz.eu

Pred kraj karijere za život je zaradivao ponajviše glumeci manijakalne i dijabolicne kriminalce (npr. uloga u Brzini, za što je osvojio MTV-jevu nagradu za najboljeg negativca), za što su ga ponajrade unajmljivali - cinilo se kao da glumi samog sebe. Zahvaljujuci svojem buntovnom karakteru nikad nije mogao postati prva liga Holllywooda, ali ce svakako ostati upamcen bolje od mnogih filmskih zvijezda koje su to uspjele. No, to ocito nije bio vrhunac njegovih interesa - Hopper se bavio režijom, fo .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.