INFOBIRO: Publikacije
EU tržišta: Kineske brojke porušile indekse

SEEbiz,

KOMENTAR - Vodeci europski indeksi trenutno gube oko 2,00%. Negativne reakcije na kineske ekonomske podatke na azijskim tržištima nastavile su se i na europskim. Kineski PMI indeks je u svibnju pokazao usporavanje kineskog proizvodackog sektora, pa je tržištem ponovno prevladala zabrinutost oko nastavka globalnog oporavka.

EU tržišta: Kineske brojke porušile indekse

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Podaci pokazuju da napori kineske vlade u usporavanju pretjeranog rasta gospodarstva, cime se želi postici održiv i stabilan gospodarski razvoj, imaju ucinka. Uz politicku neizvjesnost u Japanu i Njemackoj i globalnu zabrinutost da je oporavak vec dosegnuo svoj vrhunac, averzija prema riziku nastavila je jacati. Dolar je ojacao u odnosu na euro i ostale valute. Nakon jucerašnjeg prekida trgovanja na britanskom tržištu zbog nacionalnog praznika, današnji nastavak trgovanja nastavljen je padom. BP .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.