INFOBIRO: Publikacije
Molierova "Škola za žene" otvorila 34. Dane satire

SEEbiz,

ZAGREB - Predstavom "Škola za žene" J. B. P. Molierea, u režiji Andrzeja Sadowskog i izvedbi splitskog HNK, veceras su u zagrebackom Satirickom kazalištu "Kerempuh" poceli 34. Dani satire. U konkurenciji ovogodišnjih "Dana satire", koji ce trajati do 19. lipnja, sudjeluje petnaest kazališta, od kojih cetiri iz susjednih zemalja, pet iz Zagreba, a šest iz ostalih hrvatskih gradova.

Molierova "Škola za žene" otvorila 34. Dane satire

Autori: SEEbiz redakcija

Na programu su cak cetiri predstave prema Moliereovim djelima ("Škola za žene", dvije verzije "Gradanina plemica" i "Škrticina"). Uz nacionalna kazališta iz Zagreba, Osijeka, Rijeke, Splita i Zadra, na festivalu ce sudjelovati i Šibensko kazalište, Teatar 2000/Teatar Exit, "Komedija" i "Kerempuh", a iz inozemstva Beogradsko dramsko pozorište, Srpsko narodno pozorište Novi Sad, kazališna skupina "Beba 021", Narodno pozorište Sarajevo i Slovensko mladinsko gledališce. Na programu su cak cetiri pre .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.