INFOBIRO: Publikacije
Jelko Kacin: Tamna i pesimistična politika Dodika je stvar prošlosti

SEEbiz,

SARAJEVO - Poslanik Evropskog parlamenta Jelko Kacin (ALDE / LDS) odbacuje izjavu premijera Republike Srpske Milorada Dodika, u kojoj je Dodik dao komentare na zbivanja u Sarajevu tokom samita EU - Zapadni Balkan, kao i Dodikove komentare vezane za Rezoluciju Evropskog parlamenta o situaciji u BiH.

Jelko Kacin: Tamna i pesimistična politika Dodika je stvar prošlosti

Autori: SEEbiz redakcija

Takve neprikladne izjave više govore o Miloradu Dodiku, nego o Jelku Kacinu. Evropski parlament je institucija u kojoj ne postoji "glavna faca", a još manje "glavna faca Evropskog parlamenta iz Slovenije". Evropski parlament ima predsjednika, potpredsjednika i 736 poslanika koji podjednako obavljaju svoj posao. Ocjena Milorada Dodika da jedan poslanik Evropskog parlamenta igra odlucujucu ulogu i da je jedan poslanik odgovoran za negativan ton konacnog teksta navedene Rezolucije Evropskog parlame .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.