INFOBIRO: Publikacije
Eurobank EFG podržala roditeljsku borbu protiv retkih bolesti kod dece

SEEbiz,

BEOGRAD - Eurobank EFG podržala je iznosom od 1.500 evra udruženje gradana Život osnovano sa ciljem borbe potiv retkih bolesti kod dece. Ovim humanitarnim cinom, Eurobanka pomaže lecenje dece od Batenove bolesti, izuzetno retke i teške bolesti za koju u Srbiji još uvek ne postoji adekvatan lekarski tretman.

Eurobank EFG podržala roditeljsku borbu protiv retkih bolesti kod dece

Autori: SEEbiz redakcija

Batenova bolest ili Neuronska ceroidna lipofuscinosa je fatalno neurološko degenerativno oboljenje kod dece koje napada mozak, izaziva epilepticne napade, a oboleli gube sposobnost govora, kretanja i vida. U svetu je zabeleženo oko dve stotine obolele dece, a u Srbiji dvoje šestogodišnjih mališana u Novom Sadu pate od Batenove bolesti. U zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji ne postoje mogucnosti za lecenje dece od ove bolesti, buduci da se radi o izuzetno retkom i nedovoljno istraženom oboljen .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.