INFOBIRO: Publikacije
Europsko nogometno tržište vrijedi 15,7 milijardi eura

SEEbiz,

Usprkos izazovima u globalnom ekonomskom okružju, nogometno tržište u Europi vrijedilo je 15,7 milijardi eura u sezoni 2008/2009. Gledano u domacim valutama, Liga petice (Engleska, Francuska, Italija, Njemacka i Španjolska) podigla je u prošloj sezoni svoje prihode na ukupno 7,9 milijardi eura, istice se u Godišnjem pregledu financija u nogometu konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte.

Europsko nogometno tržište vrijedi 15,7 milijardi eura

Autori: SEEbiz redakcija

S prihodima od 2,3 milijarde eura, engleska Premier liga i dalje donosi najviše prihode od svih nogometnih liga na svijetu. Bundesliga, Seria A i Liga 1 ostvarile su porast prihoda u sva tri kljucna segmenta – pravima od TV prijenosa, utakmicama i oglašavanju. S prihodima od 2,3 milijarde eura, engleska Premier liga i dalje donosi najviše prihode od svih nogometnih liga na svijetu. No, deprecijacija funte od 7 posto u odnosu na euro utjecala je na smanjenje razlike prihoda te lige u odnosu .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.