INFOBIRO: Publikacije
Milan Balažic: Ljubljanska banka mora se riješiti prije kraja pregovora

SEEbiz,

LJUBLJANA - ’Pitanje potraživanja Ljubljanske banke (LB) prema hrvatskim štedišama i zahtjeva hrvatskih štediša prema LB-u valja riješiti do kraja pristupnih pregovora. Jedino ce se tako Slovenija složiti sa zatvaranjem poglavlja o konkurentnosti’’, izjavio je glasnogovornik slovenskog ministarstva vanjskih poslova Milan Balažic.

Milan Balažic: Ljubljanska banka mora se riješiti prije kraja pregovora

Autori: SEEbiz redakcija

Prepuštanje granicnog spora arbitražnom sudu ne znaci rješavanje svih otvorenih pitanja medu državama. Rješenje oko uvodenja ribarskog dijela malogranicnog sporazuma, ribarske zone i Krškog moguce je potražiti u okviru mješovite komisije, dok je pitanje zagrebacke podružnice LB-a pitanje nasljedstva, pojasnio je Balažic. Tako su se ispunila strahovanja Hrvatske kako bi, i nakon arbitražnog sporazuma, Slovenija mogla nastaviti s blokiranjem hrvatskog pristupa Uniji. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.