INFOBIRO: Publikacije
Uslov za ulazak u EU: Umesto Mladića, prava Roma

SEEbiz,

BEOGRAD - Predstavnici Amnesty Internationala ocenili su da Romi koji su živeli ispod beogradskog mosta Gazela prošlog leta raseljeni nelegalno i nasilno. Oni su upozorili da ce zahtevati da se za poštovanje prava Roma vežu ulazak Srbije u Evropsku uniju i odluke medunarodnih institucija o finansiranju projekata koje kandiduju srpske vlasti.

Uslov za ulazak u EU: Umesto Mladića, prava Roma

Autori: SEEbiz redakcija

Iz Amnesty Internationala navode da su raseljenim Romima prava prekršena zato što su bili obavešteni samo da ce morati da odu ali ne i kada i gde ce biti upuceni. Na kraju su smešteni u kontejnere bez ventilacije, neprilagodene boravku ljudi, i isuviše male za petoclane i brojnije porodice. Dragan Ðilas je razocaran izveštajem AI jer u njemu nije realno sagledano šta je sve grad ucinio da popravi položaj Roma. On je ocenio da izveštaj nema veze sa realnošcu. Ljudi koji su živeli ispod "Gazele" b .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.