INFOBIRO: Publikacije
Prva ugradnja MRI elektrostimulatora srca u Hrvatskoj

SEEbiz,

ZAGREB – U cetvrtak je u Klinickom bolnickom centru Zagreb, u Klinici za bolesti srca i krvnih žila Medicinskog fakulteta, po prvi put u Hrvatskoj, ali i u regiji ugraden tzv. MRI – elektrostimulator srca: MRI SureScan sustav tvrtke Medtronic koji se sastoji od pacemakera Advisa MRI i elektroda CapSureFix MRI.

Prva ugradnja MRI elektrostimulatora srca u Hrvatskoj

Autori: SEEbiz redakcija

Bolesnici kojima se ugradi sustav MRI SureScan mogu se podvrgnuti pretragama s pomocu magnetske rezonancije (MRI) za razliku od bolesnika kojima su ugradeni standardni elektrostimulatori. Upravo je po tome ova inovacija u srcanoj elektrostimulaciji bitna jer tijekom daljnjega života bolesnici nisu lišeni jedne od najsuvremenijih i najpreciznijih dijagnostickih metoda slikovnoga, katkada i funkcijskoga prikazivanja razlicitih organa i organskih sustava ljudskoga tijela. U Hrvatskoj se godišnje ug .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.