INFOBIRO: Publikacije
Beogradska berza: Alfa plam među prometnijim, Enegroprojekt blago oslabio

SEEbiz,

BEOGRAD - Prvi dan u sedmici protekao je u prilicno mirnoj atmosferi na berzanskom tržištu uz lagani pad vrednosti najlikvidnijih akcija. Ukupna realizacija akcija bila je izuzetno skromna – 13,4 miliona dinara. Indeks najlikvidnijih akcija Belex 15 izgubio je na vrednosti pola procentnog poena spustivši se na nivo od 634,4 poena.

Beogradska berza: Alfa plam među prometnijim, Enegroprojekt blago oslabio

Autori: SEEbiz redakcija

Najprometnija hartija bilo je proizvodno-montažno preduzece Jedinstvo iz Sevojna (BSE:JESV). Ovaj emitent zabeležio je realizaciju od 5,5 miliona dinara a celokupan promet ostvaren je na nivou od 6.000 dinara. Proteklih dana najveci kupac ovih akcija bilo je samo Jedinstvo koje je na ranije održanoj skupštini akcionara donelo odluku o kupovini do 10 odsto sopstvenih akcija. Zanimljivo je da je ova kompanija nedavno na tržištu prodala preko 3 odsto sopstvenih akcija na ceni od 7.000 dinara a najv .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.