INFOBIRO: Publikacije
Beogradska berza: Očekujemo slabu likvidnost i stagnaciju tržišta

SEEbiz,

BEOGRAD - Prethodne nedelje zabeležene su negativne korekcije indeksa. Negativan trend je bio prisutan u prvom delu nedelje, dok je u cetvrtak i petak došlo do stablizacije tržišta. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, završio je nedelju sa padom od -3,84%, dok je opšti indeks Belexline smanjio svoju vrednost za -2,38%.

Beogradska berza: Očekujemo slabu likvidnost i stagnaciju tržišta

Autori: SEEbiz redakcija

Ukupan promet u petak iznosio je vrlo skromnih 25,77 miliona RSD. Ucešce obveznica stare devizne štednje u ukupnom prometu iznosilo je 55,37%. Skok cene u petak ponovo su zabeležile akcije Bambija (BSE:BMBI) +5,13%, pošto kompanija otkupljuje sopstvene akcije. Porasle su i vrednosti akcija Energoprojekta (BSE:ENHL) +2,07% i Sojaproteina (BSE:SJPT) +2,07%, dok negativne promene beleži Tigar (BSE:TIGR) -2,53%. Naša ocekivanja za ovu nedelju su slaba likvidnost i stagnacija tržišta. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.