INFOBIRO: Publikacije
Colliers: Cene zakupa u jugoistočnoj Evropi pale 20-50 odsto

SEEbiz,

Prema najnovijem istraživanju Colliers International-a, vodece konsultantske kompanije u oblasti nekretnina, zakupi lokala u glavnim gradskim ulicama u skoro svim regionima u svetu beleže dalji pad vec drugu godinu za redom. Pad zakupa lokala nastao je kao posledica smanjene tražnje na nekim od svetskih najatraktivnijih lokacija usled trajanja globalne ekonomske krize.

Colliers: Cene zakupa u jugoistočnoj Evropi pale 20-50 odsto

Autori: SEEbiz redakcija

Dok se u Beogradu cena zakupa lokala danas krece oko 100 eur/m2, cene u okruženju su nešto niže i iznose 75 eur/m2 u Sofiji, 70 eur/m2 u Zagrebu i 90 eur/m2 u Bukureštu. Cene zakupa su i dalje najviše u Atini i iznose 200 eur/m2. Medutim, neke cinjenice ukazuju na to da je najgori deo ekonomskog ciklusa završen i da postoji opravdana mogucnost da ce se prodavci luksuzne robe ponovo dati u potragu za visoko atraktivnim radnjama u svetu. Najnoviji ROB Claymore/Robb Globalni Indeks Luksuzne potrošn .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.