INFOBIRO: Publikacije
Ludi Rusi: Salto letećeg motocikliste preko letećeg kamiondžije (VIDEO)

SEEbiz,

Naslovna fotografija je nastala višestrukom ekspozicijom, ali zapravo nije fotomontaža. Leteci motociklista u zaletu na rampi preskocio je preko kamiona. Na papiru gotovo pa obicna stvar. Nagledali smo se motociklista koji prelijecu citav niz kamiona ili autobusa, ponekad cak i u plamenu. No, ovaj put, zavidan bi bio i sam Evil Knievel: i kamion je bio u letu!

Ludi Rusi: Salto letećeg motocikliste preko letećeg kamiondžije (VIDEO)

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

Aleksej Kolešnjikov zajahao je svoj motocikl, Vladimir Cagin sjeo za upravljac Kamazovog kamiona, ne bilo kojeg nego onog priredenog za reli Pariz-Dakar, Red-Bull je sagradio rampu od 500-tinjak tona zemlje. Kamion je morao preletjeti rupu širine više od 5 metara i sigurno prizemljiti, a motocikl je morao simultano preletjeti i rupu i kamion u letu i pri tome napraviti salto unatraške. Uostalom, pogledajte video i foto galeriju! You should see video content here unless you don't have Flash Playe .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.