INFOBIRO: Publikacije
Kina najavila fleksibilniji tečaj juana (2)

SEEbiz,

PEKING - Kina ce postupno tecaj juana uciniti fleksibilnijim, najavila je kineska središnja banka u subotu, tjedan dana prije summita skupine G-20, prenijele su svjetske agencije. Kina je, medutim, iskljucila mogucnost nagle aprecijacije nacionalne valute rekavši da "nema temelja za velike fluktuacije ili promjene" u valutnom tecaju.

Kina najavila fleksibilniji tečaj juana (2)

Autori: SEEbiz redakcija

GOLDMAN SACHS:"Vjerujemo da je ovo pozitivna gesta koja sugerira da ce juan uskoro nastaviti svoju aprecijaciju prema dolaru." Cini se da tom najavom uoci summita u Kanadi službeni Peking kani umiriti kritike tecajnog režima kineske valute vezane uz dolar. Najavu je pozdravio ministar financija SAD-a Timothy Geithner koji je pozvao na "energicnu provedbu" promjene. "Vjerujemo da je ovo pozitivna gesta koja sugerira da ce juan uskoro nastaviti svoju aprecijaciju prema dolaru", ocijenili su ekonom .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.