INFOBIRO: Publikacije
Hillary Clinton: Vojna imovina pripada državi BiH

SEEbiz,

WASHINGTON - Americka državna sekretarka Hillary Clinton uputila je pismo Predsjedništvu BiH u kojem je pozvala sve strane u BiH da nastave sa traženjem rješenja za problem vojne imovine da bi omogucili zemlji da u ovoj godini zapocne Godišnji nacionalni program (ANP) i iskoristi sve pogodnosti koje pruža Akcioni plan o clanstvu u NATO (MAP).

Hillary Clinton: Vojna imovina pripada državi BiH

Autori: SEEbiz redakcija

Clinton je navela da je zadovoljna što je NATO na ministarskom sastanku u Talinu odlucio da pozove BiH u MAP, uz ocekivanja da ce ta odluka biti katalizator za dalje reforme. "Kao što znate, 69 lokacija perspektivne vojne imovine mora biti registrovano na državu, tacnije na korišcenje Ministarstvu odbrane BiH prije nego BiH preda svoj ANP i iskoristi sve prednosti MAP procesa ove jeseni", podsjetila je Clinton. Ona je navela da je svjesna da još ne postoji konsenzus kako bi to trebalo da bude ri .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.