INFOBIRO: Publikacije
Nouriel Roubini: Tečaj juana prema dolaru mogao bi oslabiti, a ne ojačati!

SEEbiz,

NEW YORK - Odluka Pekinga da odustane od cvrstog tecaja juna mogla bi znaciti da ce kineska valuta - oslabiti prema dolaru, a ne ojacati, kako se nadaju u Washingtonu, upozorio je Nouriel Roubini, a radi se o covjeku cija se svaka rijec nakon izbijanja globalne financijske krize koju je predvidio, odavna docekuje poput glasa proroka.

Nouriel Roubini: Tečaj juana prema dolaru mogao bi oslabiti, a ne ojačati!

Autori: Ivan Hrstic

"Buduci da nisu promijenili dosadašnji raspon - plus ili minus 0,5 posto - vrlo je vjerojatno da ce Kina u ponedjeljak dozvoliti da se pomakne tecaj renminbija prema dolaru," najavio je Roubini. No, kad se u jednadžbu ukljuci euro, rezultat bi mogao imati suprotan predznak od ocekivanog. Kako smo sinoc pisali, Kina je najavila da ce tecaj nacionalne valute uciniti fleksibilnijim, što je u Washingtonu i Bruxellesu docekano s jednodušnim odobravanjem, naravno, u ocekivanju da to znaci da je Peking .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.