INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka burza: Potop građevinara odvukao Crobex u crveno

SEEbiz,

ZAGREB - Redovni promet na Zagrebackoj burzi danas je dvostruko veci nego u ponedjeljak, no i dalje nevelikih 15,5 milijuna kuna, dok je ukupni promet blizu 65 milijuna kuna. No, Crobex je svejedno zabilježio minus od 0,11 posto, zastavši na 1.939,19 bodova, ovaj put, slucajno ili ne, u skladu sa svjetskim trendovima. Tri dionice ostvarile su više od milijun kuna prometa.

Zagrebačka burza: Potop građevinara odvukao Crobex u crveno

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

S 1,9 milijuna kuna prometa pri samom vrhu ponovno je povlaštena dionica Adris Grupe, koja je podignuta 2,75 posto,na 280,98 kuna. što ne iznenaduje s obzirom na današnju preporuku analiticara Raiffeisen Centrobanka koji su ovim dionicama dodijelili oznaku "držati" uz ciljanu cijenu od 303 kune. Kao i obicno, najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma ZSE:HT-R-A, koji je uz 5,2 milijuna kuna prometa zabilježio rast od 1,15 posto, što je najveci dnevni skok u posljednjih 16 trgovinskih dana .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.