INFOBIRO: Publikacije
Plaćeni ubica Sretko Kalinić priznao 29 ubistava

SEEbiz,

ZAGREB - Dok se u bolnickoj postelji KB-a Sestara milosrdnica oporavlja od ranjavanja, ozloglašeni clan zemunskog klana Sretko Kalinic ceka i izrucenje Srbiji, s obzirom na to da je na Županijski sud u Zagrebu stigao zahtev za njegovim izrucenjem, u poslednjih nekoliko dana s hrvatskim istražiteljima pokušao je pronaci zajednicki jezik kako bi si eventualno, a u zamenu za informacije, smanjio dugotrajni boravak iza rešetaka.

Plaćeni ubica Sretko Kalinić priznao 29 ubistava

Autori: SEEbiz redakcija

Policiji je dao informacije o cak 29 ubistava po Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori u proteklih nekoliko godina, koje je podelio s hrvatskom policijom, i cini se da je barem više od polovine toga i tacno. Luka Bojovic zvani Pekar, prema Kalinicevim recima zapravo je glavni narucilac velikog broja ubistava, u nekim od likvidacija je i osobno dao svoj obol. Da su podaci u kojima je Kalinic izneo i vlastito prljavo rublje verodostojni, navodno je beogradskoj policiji potvrdio i Kalinicev ustreljeni "su .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.