INFOBIRO: Publikacije
Krivaja: Stanje se polako vraća u normalu

SEEbiz,

ZAVIDOVICI - Stanje u Krivaji i Zavidovicima se upotpunosti stabilizuje. Zadovoljna su i 172 radnika, za koje je Vlada Federacije BiH uplatila 3,1 milion KM i deponovala ih na racun Opštinskog suda u Zavidovcima, izjavio je za novinsku agenciju Onasa Vehbija Alicic, predsjednik Sindikata Krivaje 1884.

Krivaja: Stanje se polako vraća u normalu

Autori: SEEbiz redakcija

Prema njegovim rijecima, ta sredstva ce odmah po registraciji Krivaje 1884 u Sudu u Tuzli biti uplacena na racune 172 bivša radnika IP Krivaja, koji su tužili svoje preduzece, javljaju mediji. "Mi ostali, blizu 2.000 radnika Krivaje 1884 nastavljamo rad u novoosnovanom preduzecu i na novim izvoznim podvizima", rekao je Alicic. Nakon što je sudija Opštinskog suda u Zenici Ramo Ljevakovic prošle sedmice povukao prijedlog za otvaranje stecajnog postupka nad državnim preudzecem Krivaja, stvoreni su .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.