INFOBIRO: Publikacije
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, minimalne promjene indeksa

SEEbiz,

KOMENTAR - Neodlucnost americkih ulagaca odrazila se i na azijske indekse. Americki indeksi bili su bez vecih promjena, podaci sa tržišta nekretnina neugodno su iznenadili, ali su indeksi nakon objave FED-ovog izvješca, koje nije ponudilo nikakve novosti za tržište, nadoknadili gubitke pa je Dow Jones zakljucio i u blagom plusu.

Azijska tržišta: Oprezna trgovina, minimalne promjene indeksa

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Azijski indeksi bili su takoder mješoviti, veci dio trgovanja u pozitivnom podrucju, jednako tako kao i americki, bez vecih promjena. Australsko tržište poraslo je nakon što je Julia Gillard postala prva austrijska premijerka, nakon što je Kevin Rudd, dosadašnji premijer odstupio, cime se otvara put za stvaranje konsenzusa o predloženom porezu za rudarski sektor koji je izazvao kontroverze i protivljenja. Ostavka premijera protumacena je kao smanjenje državnog i regulatornog rizika što je poziti .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.