INFOBIRO: Publikacije
Beogradska berza: Veći prometi, rast indeksa

SEEbiz,

BEOGRAD - Juce smo bili svedoci malo živahnijeg dana na Beogradskoj berzi. Pohvalno je da su cetiri hartije imale promet veci od 10 miliona RSD što se davno nije desilo. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, završio je dan sa rastom od 0,92%, dok je opšti indeks Belexline povecao svoju vrednost za 0,41%.

Beogradska berza: Veći prometi, rast indeksa

Autori: SEEbiz redakcija

Ukupan promet iznosio je 118,61 miliona RSD. Ucešce obveznica stare devizne štednje u ukupnom prometu iznosilo je 6,77%. Rast cene akcija beleže Energoprojekt Holding (BSE:ENHL) +4,23% gde vidimo pojacan interes na strani kupovine tokom celog jucerašnjeg dana, zatim Razvojna Banka Vojvodine (BSE:MTBN) +3,43% i Sojaprotein (BSE:SJPT) +1,91%. Pad cene zabeležili su Putevi Užice (BSE:PUUE) -8,63%, Galenika Fitofarmacija (BSE:FITO) -5,88% i Veterinarski Zavod (BSE:VZAS) -2,88%. Veci prometi bi mogli .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.