INFOBIRO: Publikacije
GfK: 69% Hrvata iduće godine će se manje zaduživati

SEEbiz,

ZAGREB - Hrvatska je visoko pozicionirana prema udjelu odraslog stanovništva (starijeg od 15 godina) koji posluju s bankom / bankama. U Austriji su gotovo svi odrasli stanovnici ujedno i klijenti banaka, dok u Hrvatskoj 9 od njih 10 posluje barem s nekom bankom, kaže se u istraživanju kojeg je proveo GfK.

GfK: 69% Hrvata iduće godine će se manje zaduživati

Autori: SEEbiz redakcija

U našoj zemlji vecina klijenata posluje samo s jednom bankom. Ipak, nešto više od cetvrtine klijenata posluje s dvije ili više banaka. Bankarski proizvodi koji se najcešce koriste su tekuci racun i s njim povezani proizvodi. Zanimljive su razlike u korištenju tih proizvoda tijekom dužeg vremenskog perioda. Prateci od 2000. godine može se uociti porast u broju klijenata koji koriste tekuci racun. Takoder, uocava se porast i u broju onih koji koriste kartice tekuceg racuna, ali i dozvoljeni minus. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.