INFOBIRO: Publikacije
U Rijeci otvorena izložba fotografija "Legendarna Lee Miller"

SEEbiz,

RIJEKA - Izložba fotografija nazvana "Legendarna Lee Miller" na kojoj su predstavljeni radovi te ugledne americke fotografkinje sakupljeni u "Arhivu Lee Miller" koji djeluje u Farley Farm House, pored grada Chiddinglyja u Engleskoj, otvorena je veceras u galeriji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u sklopu manifestacije Rijeka foto festival.

U Rijeci otvorena izložba fotografija "Legendarna Lee Miller"

Autori: SEEbiz redakcija

Izloženo je 96 ponajboljih fotografija, izbor iz bogate ostavštine iz razdoblja od 1930. do 1973. Izloženo je 96 njezinih fotografija, izbor iz bogate ostavštine s ponajboljim fotografijama razlicite tematike iz razdoblja od 1930. do 1973. godine. Na otvorenju su se okupljenima obratili ravnateljica MMSU Rijeka Jerica Ziherl, engleski galerist Anthony Penrose i rijecki gradonacelnik Vojko Obersnel. Elisabeth Lee Miller rodena je 1907. godine u americkoj državi New York. U ranoj mladosti djeloval .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.