INFOBIRO: Publikacije
Povoljni rezultati poljoprivrede Srbije: Suficit u izvozu 325 miliona dinara

SEEbiz,

BEOGRAD - Zbog loših vremenskih uslova, rod je za 8 odsto manji u odnosu na ostvarenu proizvodnju u prošloj godini, a, prema analizi Vojislava Stankovica, istraživaca-saradnika u Centru za naucnoistraživacki rad Privredne komore Srbije i najnovijim podacima Republickog zavoda za statistiku, za 8,3 odsto manji u odnosu na desetogodišnji prosek.

Povoljni rezultati poljoprivrede Srbije: Suficit u izvozu 325 miliona dinara

Autori: SEEbiz redakcija

U Privrednoj komori, medutim, napominju da u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, procenjuju ovogodišnji rod pšenice na oko 1,3 miliona tona. To bi sa prenetim zalihama iz prethodne sezone trebalo da obezbedi dovoljne kolicine u snabdevanju domaceg stanovništva. Proizvodnja voca je takode pogodena nepovoljnim klimatskim uslovima. Posmatrano u odnosu na prethodnu godinu, proizvodnja malina je manja za 3,2 procenta, trešanja za 18,2 odsto, višanja cak za 31 procenat, a kajsija za 29 .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.