INFOBIRO: Publikacije
Srebrenica: Pokopani posmrtni ostaci 775 žrtava masakra

SEEbiz,

SREBRENICA - Istina o genocidu pocinjenom u Srebrenici mora se poštovati a svi odgovorni za taj zlocin, prije svih bivši vojni voda bosanskih Srba Ratko Mladic, moraju biti privedeni pravdi, temeljna je poruka sa komemorativnog skupa u povodu petnaeste obljetnice srebrenickog masakra održanog u nedjelju u tom gradu.

Srebrenica: Pokopani posmrtni ostaci 775 žrtava masakra

Autori: SEEbiz redakcija

Uz 774 Bošnjaka uz svoje sugradane po izricitoj želji obitelji pokopan je i Hrvat Rudolf Hren. U nazocnosti više desetaka tisuca ljudi na groblju u okviru Memorijalnog centra u Potocarima kod Srebrenice pokopani su posmrtni ostaci 775 osoba koje su snage vojske i policije bosanskih Srba pod zapovjedništvom Ratka Mladica pobile u srpnju 1995. Uz 774 Bošnjaka uz katolicki obred pokopan je i Hrvat Rudolf Hren cija je obitelj davno prije rata doselila u Srebrenicu iz Vršca. Hren je pokopan uz svoje .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.