INFOBIRO: Publikacije
Sarajevska berza: HT Mostar gubitnik sedmice s padom od 9,9%

SEEbiz,

SARAJEVO - Upravo završena sedmica na Sarajevskoj berzi donijela je promet vrijedan 1,73 miliona KM. Iako je ovaj iznos na nivou višesedmicnog prosjeka, treba napomenuti da je cak 810 hiljada KM realizovano kroz vanrednu aukciju dionica Unis d.d. Sarajevo. Prometovano je 150.000 dionica koje su bile u državnom vlasništvu, a cijena dionice u aukciji iznosila je 5,40 KM.

Sarajevska berza: HT Mostar gubitnik sedmice s padom od 9,9%

Autori: Aida Karic

U poredenju s prošlom sedmicom vrijednosti sva tri indeksa su u padu. Najveci pad (4,08%) imao je SASX-10. Na tržištu obveznica trgovano je u vrijednosti 272 hiljade KM, a dominirale su obveznice FBiH po osnovu stare devizne štednje. Od cetvrtka je pocela trgovina obveznicama FBiH po osnovu stare devizne štednje iz druge emisije, serije od G do L. Medu obveznicama stare devizne štednje ne bilježimo bitnije promjene vrijednosti. Kad su u pitanju obveznice po osnovu ratnih potraživanja serija C je .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.