INFOBIRO: Publikacije
Beogradska berza: Izrazita nelikvidnost, blagi rast indeksa

SEEbiz,

BEOGRAD - Prethodnu nedelju na srpskom tržištu kapitala obeležila je izrazita nelikvidnost, dok su vrednosti indeksa ostale prakticno nepromenjene, dok je znacajno ucešce u trgovini ostvareno obveznicama stare devizne štednje. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, povecao je svoju vrednost na nedeljnom nivou za 0,78%, dok je opšti indeks Belexline nedelju završio sa rastom od 0,24%.

Beogradska berza: Izrazita nelikvidnost, blagi rast indeksa

Autori: SEEbiz redakcija

Ukupan promet u petak iznosio je 210 miliona RSD, uz znacajno ucešce obveznica stare devizne štednje u ukupnom prometu, koje je iznosilo cak 95,58%. Rast cene beleže Univerzal Banka (BSE:UNBN) +17,88%, Jubmes Banka (BSE:JMBN) +8,07%, Tigar (BSE:TIGR) +2,85% i Energoprojekt Holding (BSE:ENHL) +2,27%. Pad cene beleže Fidelinka (BSE:FIDL) -12,17%, Progres (BSE:PRGS) -6,33% i Galenika Fitofarmacija (BSE:FITO) -2,65%. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.