INFOBIRO: Publikacije
Maribor: Njeguju tradiciju studentskih radnih akcija

SEEbiz,

MARIBOR - Studentska organizacija Sveucilišta u Mariboru ove godine organizira radnu akciju, koja ce se odvijati u opcini Grad u istocnoj Sloveniji. Studentska radna brigada, koja se organizira vec dvanaestu godinu, predstavlja najveci dobrovoljni projekt studentske organizacije i ima za cilj da potakne mlade da svoj odmor iskoriste pomažuci krajevima i ljudima, kojima je taj vid pomoci potreban.

Maribor: Njeguju tradiciju studentskih radnih akcija

Autori: SEEbiz redakcija

Pedesetak brigadira ce ove godine pomoci stanovnicima tog kraja u svakodnevnim poslovima, u uredenju okoline, cišcenju i uredivanju ulica i puteva u opštini Grad, farbanju ograda, sredivanju kontejnera za otpatke u sportskom parku i u obnovi i cišcenju centra za azilante. Studentska organizacija je u saopštenju istakla da je cilj brigade i druženje mladih kroz rad, sklapanje prijateljstava i upoznavanje Slovenje, njenih ljepota i obicaja. Do sada su studenti organizirani u brigadama u raznim dje .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.