INFOBIRO: Publikacije
CEDEM: Rast SDP-a na račun DPS-a, opozicija na istom

SEEbiz,

PODGORICA - Socijaldemokratska partija Crne Gore udvostrucila je podršku biraca na racun Demokratske partije socijalista dok je opozicionim parlamentarnim strankama uglavnom blago oslabio rejting – to su kljucni rezultati nedavno završenog istraživanja javnog mnjenja koje je sproveo Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM).

CEDEM: Rast SDP-a na račun DPS-a, opozicija na istom

Autori: SEEbiz redakcija

Radeci istraživanje partijskog rejtinga u sklopu jednog veceg istraživanja CEDEM je konstatovao da je Krivokapicev SDP dobio nove glasove i to uglavnom ulazeci u biracko tijelo koalicionog partnera: dok je SDP-u sa 4,2 odsto rejting porastao na devet odsto na nacionalnom nivou, Ðukanovicevom DPS-u je podrška glasaca opala sa 48,7 na 43 odsto. Pad rejtinga najjace stranke nije znacio i porast podrške opozicionim stnakama. Naprotiv, najjaca opoziciona partija, Milicev SNP, dobio je podršku 18 od .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.