INFOBIRO: Publikacije
Aleksandar Džombić: Još nije moguće izvršiti konačno poravnanje

SEEbiz,

BANJA LUKA - Ministar finansija Republike Srpske /RS/ Aleksandar Džombic izjavio je danas da je nemoguce izvršiti konacno poravnanje izmedu RS i Federacije BiH /FBiH/ po osnovu raspodjele prihoda od PDV-a od 2006. do 2009. godine buduci da zakon propisuje da se PDV prijave unazad pet godina mogu mijenjati, zbog cega je tek nakon tog roka moguce utvrditi konacnu prijavu PDV-a, te izvršiti poravnanje.

Aleksandar Džombić: Još nije moguće izvršiti konačno poravnanje

Autori: SEEbiz redakcija

On je rekao da su do sada izvršena dva poravnanja, jedno konacno za 2009. godinu, gdje je Srpska dobila oko 21 milion KM, i jedno privremeno za 2006. i 2007. godinu, gdje je RS dobila oko 27 miliona KM. “Ostao je sporan iznos za 2006. godinu od 13,5 miliona KM zbog prijave BH Telecoma. Ovo je bio povod za sudski postupak protiv FBiH i Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH”, rekao je Džombic za Radio RS. On je dodao da je Srpska, kada je rijec o 2008. i 2009. godini, trebalo da .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.