INFOBIRO: Publikacije
Istraživanje: Samo 16% turista u Hrvatsku dolazi zbog dobre zabave

SEEbiz,

ZAGREB - Unatoc teškoj ekonomskoj situaciji, cini se da je Hrvatska i ovo ljeto uspjela privuci nove posjetitelje. Prema rezultatima istraživanja koje je provela Visa, vodeci svjetski platežni brand, 60 posto ispitanika je po prvi puta posjetilo Hrvatsku, što je povecanje od 13 posto u odnosu na 2009. godinu.

Istraživanje: Samo 16% turista u Hrvatsku dolazi zbog dobre zabave

Autori: SEEbiz redakcija

Preostalih 40 posto ispitanika izjavilo je da su uživali u boravku u Hrvatskoj prilikom prošlih posjeta pa su se odlucili vratiti i ove godine. Vecina ispitanih turista (65 posto) izjavilo je da su u Hrvatsku putovali u vlastitom aranžmanu, dok je preostalih 35 posto koristilo usluge putnicke agencije. Iako Internet ostaje nadmocan izvor informacija o Hrvatskoj, istraživanje provedeno 2010. godine otkriva iznenadujuce smanjenje njegova korištenja: 36 posto ispitanika izjavilo je da su putem In .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.