INFOBIRO: Publikacije
Vrhovni sud Slovenije donio presudu na štetu Istraturista, a u korist NLB-a

SEEbiz,

UMAG - Istraturist je zaprimio obavijest da je Vrhovni sud Republike Slovenije donio presudu kojom se odbija revizija hrvatske kompanije Istraturist uložena protiv presude Okružnog suda u Ljubljani prema kojoj je Istraturist dužan platiti Novoj Lubljanskoj banci 47.736.038,60 SIT glavnog duga (cca 1.473.000 KN), uvecano za zatezne kamate.

Vrhovni sud Slovenije donio presudu na štetu Istraturista, a u korist NLB-a

Autori: SEEbiz redakcija

Uvjet za provodenje navedene presude jest pokretanje postupka njenog priznanja pred nadležnim sudom u Republici Hrvatskoj, koji postupak se provodi sukladno propisima Republike Hrvatske, te Istraturist (ZSE:ISTT-R-A) u njemu može uložiti prigovor temeljem odredaba Zakona o ratifikaciji Sporazuma izmedu Republike Slovenije i Republike Hrvatske o medunarodnoj pravnoj pomoci u gradanskim i kaznenim stvarima. Prema navedenom Zakonu odluke sudova Republike Slovenije priznaju se i izvršavaju samo ako .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.