INFOBIRO: Publikacije
Ministarstvo zaštite okoliša: Janaf počeo sanaciju na Žitnjaku

SEEbiz,

ZAGREB - Iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva su priopcili da je na temelju poziva Županijskog Centra 112 zaprimljenog jucer oko 19 sati o onecišcenju okoliša izazvanog istjecanjem naftnih derivata na lokaciji Žitnjak koju koriste tvrtke Janaf i Dioki, inspekcija zaštite okoliša je u svrhu utvrdivanja cinjenicnog stanja odmah po pozivu obavila inspekcijski nadzor.

Ministarstvo zaštite okoliša: Janaf počeo sanaciju na Žitnjaku

Autori: SEEbiz redakcija

U nadzoru je utvrdeno da je prilikom pretakanja eurodizela izmedu dva spremnika zapremine 2.000 m3 odnosno 680 m3, a u kojima pravna osoba Janaf (ZSE:JNAF-R-A) za potrebe Petrol Hrvatska d.o.o. skladišti naftne derivate i koje je obavljano oko podneva istog dana, iz cjevovoda istjecao eurodizel zbog pogrešnog spajanja cjevovoda obavljanog prethodnog dana od strane tvrtke Montmontaža N.E.P., Zagreb. Djelatnici Janafa su odmah po uocavanju istjecanja eurodizela zatvaranjem ventila na pumpi za pret .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.