INFOBIRO: Publikacije
Erste: Manjinskim dioničarima otpremnina od 450 kuna, dionice odlaze s burze

SEEbiz,

RIJEKA - Na izvanrednoj Glavnoj skupštini Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Banka) održanoj u Rijeci, donesena je odluka o prijenosu 664.219 dionica koje se odnose na 3,91% temeljnog kapitala Banke, ciji su imatelji manjinski dionicari Banke, na glavnog dionicara ESB Holding GmbH (ESB Holding) uz placanje primjerene otpremnine u novcu u iznosu od 450 kuna po jednoj redovnoj dionici Banke na kojoj ne postoje upisani tereti.

Erste: Manjinskim dioničarima otpremnina od 450 kuna, dionice odlaze s burze

Autori: SEEbiz redakcija

ESB Holding je u banci (ZSE:RIBA-R-A) imatelj 16.319.956 dionica ukupnog nominalnog iznosa 1.631.995.600,00 kuna, koje se odnose na 96,09% temeljnog kapitala banke. Prijenosom dionica na ESB Holding omogucit ce se ucinkovito korporativno upravljanje i odlucivanje. ESB Holding angažirao je društvo Nexia revizija d.o.o. kako bi odredio iznos otpremnine u novcu za isplatu manjinskim dionicarima, a primjerenost otpremnine u iznosu od 450 kuna ispitalo je i društvo Deloitte d.o.o., koje je imenovao T .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.