INFOBIRO: Publikacije
Meksički zaljev: Brodovi BP-a se vraćaju na bušotinu Deepwater Horizon

SEEbiz,

WASHINGTON - Evakuacija brodova naftne korporacije British Petroleum (BP) u Meksickom zaljevu u subotu je opozvana, pa su deseci brodova krenuli natrag kako bi nastavili radove na zatvaranju bušotine "Deepwater Horizon", dok je tropska depresija Bonnie oslabljena stigla do podrucja naftne mrlje ispred obala Louisiane, izvijestio je online dnevni list "The Palm Beach Post".

Meksički zaljev: Brodovi BP-a se vraćaju na bušotinu Deepwater Horizon

Autori: SEEbiz redakcija

Kupola koja je postavljena na tzv. glavu bušotine vec osam dana uspješno prijeci istjecanje nafte, a s nastavkom radova uskoro bi trebalo poceti ubacivanje tehnološkog mulja i betona kroz kupolu, u prvoj fazi njezinog trajnog zatvaranja. Kada se dovrši pomocna bušotina, na dubini od tri kilometra ispod morskog dna, i kroz nju ce se ubacivati mulj i beton u glavnu bušotinu. Thad Allen, umirovljeni admiral obalne straže koji zapovijeda saveznim snagama angažiranim na obuzdavanju naftne mrlje, izja .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.