INFOBIRO: Publikacije
Brazilski Indijanci protiv uništavanja prašume: Uzeli 100 radnika kao taoce

SEEbiz,

ARIPUANA - Za ovaj scenarij James Cameron nije morao ici na daleki planet na drugom kraju galaksije, no ovdje nema carobnih elemenata. Kako izvještavaju lokalni mediji, brazilski Indijanci pokušavaju pravdu uzeti u svoje ruke - u nedjelju su za taoce 100 uzeli radnika jedne gradevinske tvrtke, koja gradi hidroelektranu na jugu Amazone, na podrucju Matto Grossoa, kod grada Aripuane.

Brazilski Indijanci protiv uništavanja prašume: Uzeli 100 radnika kao taoce

Autori: SEEbiz redakcija

Indijanci tvrde da je gradilište na njihovu drevnom svetom mjestu, na kojem su spaljivali mrtve. Oko 400 indijanaca iz razlicitih plemena, naoružanih lukovima i strijelama, u nedjelju u zoru je okružilo gradilište i zatocilo radnike u njihovim barakama. Indijanci tvrde da je gradilište na njihovu drevnom svetom mjestu, na kojem su spaljivali mrtve, a koje je kompanija Aguas da Pedra uništavala dinamitom. Traže da ih se obešteti, tvrdeci da gradilište brane Dardanelos, 30 kilometara udaljeno od n .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.