INFOBIRO: Publikacije
Testiranje tunela: Sveti Rok treći u Europi

SEEbiz,

ZAGREB - Hrvatski autoklub objavio je danas rezultate europskog testiranja sigurnosti tunela. Prema zbroju bodova, tunel Sveti Rok na autocesti A1 Zagreb-Dubrovnik je treci od 26 tunela testiranih u 13 europskih zemalja. Najbolje ocijenjeni tunel je francuski Duplex, a slijedi španjolski Cantalobos.

Testiranje tunela: Sveti Rok treći u Europi

Autori: SEEbiz redakcija

Tunel Sveti Rok nalazi se na autocesti A1 Zagreb-Dubrovnik. Dug je 5.759 metara. Sagraden je 2003. a od 2009. u promet je puštena i druga cijev tunela. Niz je pozitivno ocijenjenih parametara tunela: izlazi za evakuaciju, rasvjeta, prometni radio, video nadzor, ugibališta, SOS telefoni, protupožarni sustav, plan mjera za hitne slucajeve, radio komunikacija za žurne službe, educirano i uvježbano osoblje. Kao negativne parametre ocjenjivaci iz njemacke tvrtke DMT GmbH & Co naveli su predugacak ven .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.