INFOBIRO: Publikacije
Ozren Matijašević: Prvo ukinite povlaštene mirovine, onda ćemo dalje rezati

SEEbiz,

ZAGREB – Hrvatska udruga sindikata (HUS) istice da nulta tocka bilo kakvih zahvata u mirovinski sustav mora biti ukidanje dužnosnickih mirovina kako bi i ta kategorija ostvarila prava po opcim propisima te Vladi zamjera što i s izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju nastavlja s praksom predlaganja bitnih zakona bez konzultacija sa socijalnim partnerima.

Ozren Matijašević: Prvo ukinite povlaštene mirovine, onda ćemo dalje rezati

Autori: SEEbiz redakcija

»Sindikati su na nakaradan prijedlog izmjena Zakona o radu znali reagirati, a znat ce odgovoriti i na ovaj štetan pokušaj izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju«, navodi se u priopcenju HUS-a u povodu Vladina prijedloga izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju. Tim se izmjenama uz ostalo izjednacuje dob žena i muškaraca za stjecanje prava na starosnu mirovinu te umanjenje mirovine povecava sa 9 posto na 20,4 posto za pet godina ranijeg odlaska u mirovinu. HUS istice da je nulta tocka .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.