INFOBIRO: Publikacije
Afera Hypo: Istraga protiv Zagorca dovela do Slobodana Ljubičića

SEEbiz,

ZAGREB - Austrijski istražitelji optužnicu protiv Zagorca i bivših celnika Hypo banke temelje na sumnjivim poslovima izmedu tvrtki Inter - Construct, Antao Holdings i Sambuca. Radi se zaravo o projektu kupnje bivšeg zemljišta Grada Zagreba u Savudriji, za koji je Zagorec dobio Hypo kredite na ime Sambuce i Antao Holdinga.

Afera Hypo: Istraga protiv Zagorca dovela do Slobodana Ljubičića

Autori: SEEbiz redakcija

Zemljište u Savudriji Rytec prodao za višestruko veci iznos Zagorcu, a sve je kreditirao Hypo. U bescijenje kupljeno zemljište tvrtka Rytec (koju su za Kikaša formalno vodili supruga Ines Krmpot i ortak Ivan Bitanga) prodala je za višestruko veci iznos preko Inter-Constructa (s Bitangom i Lekom) Zagorcu, a sve je obilato kreditirano Hypo novcem preko švicarskih tajnih racuna, prenio je dobro obaviješten izvor SEEbizu. Može li se nestalom novcu uci u trag preko floridske gruntovnice i je li Kikaš .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.