INFOBIRO: Publikacije
Ron Bowes: Podatke s Facebooka objavio sam kako bih unaprijedio Ncrack

SEEbiz,

LONDON - Ron Bowes, konzultant za sigurnost, iskoristio je kod da skenira profile korisnika na Facebooku i tako prikupi podatke koji nisu skriveni korisnickim sigurnosnim postavkama. Nakon lavine burnih reakcija na njegov potez, odlucio je progovoriti o s"Kada sam prikupio podatke, shvatio sam da bi objavljivanje moglo biti u interesu javnosti, pa sam to i ucinio".vojim motivima.

Ron Bowes: Podatke s Facebooka objavio sam kako bih unaprijedio Ncrack

Autori: SEEbiz redakcija

"Kada sam prikupio podatke, shvatio sam da bi objavljivanje moglo biti u interesu javnosti, pa sam to i ucinio". Listu koja sadrži URL svakog Facebook-korisnika, ime profila i jedinstveni ID je sada moguce podijeliti kao obican dokument. Bowes je za BBC izjavio da je ovo ucinio u sklopu rada na novom sigurnosnom alatu. "Ja radim za 'Nmap Security Scanner', a jedan od naših najnovijih alata se zove Ncrack", rekao je. "Dizajniran je da ispita sigurnost šifri koje ima neka internetska kompanija, ko .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.