INFOBIRO: Publikacije
Mikheil Saakashvili se sprema za rat sa Rusijom

SEEbiz,

TBILISI - Objašnjavajuci novu vojnu doktrinu svoje zemlje, predsednik Gruzije Mikheil Saakashvili je pozvao vojsku “za totalnu odbranu zemlje” i rat sa Rusijom. Takva retorika, podsecaju poznavaoci prilika u tom regionu, podseca na onu od pre pet-šest godina, kada je Gruzija potrošila mnogo novca za kupovinu vojne tehnike.

Mikheil Saakashvili se sprema za rat sa Rusijom

Autori: SEEbiz redakcija

"Minimum zadatka je da se zaustavi prodor neprijatelja na našu teritoriju, a zatim treba da oslobodimo Južnu Osetiju i Abhaziju", kazao je Saakashvili, dodavši da Rusija i dalje želi da “okupira celu Gruziju i svrgne njenu demokratiju”. Ministarstvo odbrane dobilo je zadatak da pod hitno modernizuje oružane snage. Saakashvili je obecao da ce vojni budžet ponovo biti na nivou onoga do krize - oko 930 miliona dolara. Predsednik Gruzije je i pre rata s Rusijom povecao rapidno vojni budž .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.