INFOBIRO: Publikacije
BP skuplja gotovinu za pomoć ugroženim radnicima pa prodaje benzinske postaje u Njemačkoj

SEEbiz,

LONDON - Britanska naftna kompanija BP planira stvaranje fonda od 100 milijuna dolara (76,76 miliJna eura) za pomoc zaposlenima s naftnih platformi u Meksickom zaljevu, koji su zbog posljedica ekološke katastrofe ostali bez posla. Upravljanje fondom za nezaposlene bit ce povjereno Baton Rouge Area Foundation, neprofitnoj organizaciji u Louisiani.

BP skuplja gotovinu za pomoć ugroženim radnicima pa prodaje benzinske postaje u Njemačkoj

Autori: SEEbiz redakcija

Medu mogucim kupcima najveceg njemackog lanca benzinskih postaja nalazi se francuski Total, zatim udruga benzinskih postaja Avia, koja u Europi upravlja s 2.900 pumpi, te ruski Rosnjeft. Zbog popunjavanja tog fonda, kao i fonda namijenjenog kompenzaciji tvrtki i podrucja koji su pretrpjeli štetu zbog izlijevanja nafte, za koji je BP namijenila cak 20 milijardi dolara, hitno je potrebna gotovina. BP je zbog havarije na naftnoj platformi Deepwater horizon u Meksickom zaljevu iskazao rekordni gubit .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.