INFOBIRO: Publikacije
Ljubljanska banka: Hoće li belgijski KBC ovaj put vratiti dug hrvatskim štedišama?

SEEbiz,

KOMENTAR - Iako se ne zna koji scenarij za rješenje pitanja stare devizne štednje su spremne prihvatiti hrvatska i slovenska strana, Vecernji list pokušava zainteresirati citatelje s "cetiri scenarija", iako je ocito da nijedan od njih nije ništa novo, a kao što sami isticu, neka rješenja Slovenci su vec odbili.

Ljubljanska banka: Hoće li belgijski KBC ovaj put vratiti dug hrvatskim štedišama?

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

KRATKOVIDNOST: Nepristajanjem na priznavanje obveza prema svim svojim štedišama, Slovenci su se odrekli prihoda od nekoliko milijardi eura i profita koji bi sigurno daleko nadmašio troškove. Slovenci su, istina, dosad odbijali kompromisna rješenja koje je nudila banka u Baselu ili pak mogucnost prebijanja potraživanja NLB od hrvatskih komitenata s dugovima prema štedišama, no to ne znaci da se vremena nisu promijenila, kao i u slucaju arbitraže u granicnom sporu. Ono što je posebno zanimljivo, a .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.