INFOBIRO: Publikacije
HSBC: Dobit u prvom polugodištu gotovo udvostručena

SEEbiz,

LONDON - Najveca britanska banka izvještava o snažnom skoku dobiti prije oporezivanja u prvoj polovici 2010., najavljujuci povratak profitabilnosti britanskog bankarskog sektora nakon krize koja ga je pogodila 2008., no, istovremeno koristi priliku da pošalje upozorenje G20 da moraju koordinirati bankarske reforme.

HSBC: Dobit u prvom polugodištu gotovo udvostručena

Autori: SEEbiz redakcija

Najveca britanska banka izvijestila je da je poslovala s dobiti u svim regijama, osim u Sjevernoj Americi gdje je zabilježila gubitke u visini 80 milijuna dolara. HSBC je u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvario 11,1 milijardi dolara dobiti prije oporezivanja, što je gotovo dvostruko više u usporedbi s istim razdobljem lani. Bankarski div izvještava o dobiti u svim regijama, osim u Sjevernoj Americi gdje je zabilježio gubitke od 80 milijuna dolara. HSBC, koji nije primio pomoc britanske vlade .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.