INFOBIRO: Publikacije
Sever piše Popijaču: Ustavni sud nigdje ne spominje granicu od 65 godina!

SEEbiz,

ZAGREB - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) u dopisu ministaru gospodarstva, rada i poduzetništva Ðuri Popijacu izražavaju neslaganje vezano uz njegovu tvrdnju kako je izjednacavanje starosne dobi muškaraca i žena za ostvarivanje prava na punu starosnu mirovinu bilo unaprijed odredeno Odlukom Ustavnog suda RH na 65 godina starosti.

Sever piše Popijaču: Ustavni sud nigdje ne spominje granicu od 65 godina!

Autori: SEEbiz redakcija

"No zanimljivo je i neprihvatljivo kako se sada iz ove Vlade pilatovski pokušavaju oprati ruke umrljane najnovijom mirovinskom reformom kako bi se krivica i odgovornost za tu reformu prebacili na bivšu koalicijsku vladu i posredno na Ustavni sud." Kako navode, Ustavni se sud pri ocjenjivanju predmetnog slucaja vezanog uz ravnopravnost spolova pri stjecanju prava na punu starosnu mirovinu i obrazloženju svoje Odluke dotice Strategije razvitka Republike Hrvatske "Hrvatska u 21. stoljecu" - Strateg .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.