INFOBIRO: Publikacije
Prosječna zaduženost po zaposlenom u BiH dosegnula 5.500 €

SEEbiz,

MOSTAR - Svaki stanovnik Bosne i Hercegovine zadužen je za 850 eura, pokazala su najnovija istraživanja, što BiH svrstava u umjereno zadužene zemlje. Usporedujuci to s Hrvatskom gdje je svaki stanovnik zadužen 4.000 eura, Slovenijom s 3.570 eura po stanovniku, Crnom Gorom 1.500,... moglo bi se reci da su bh. gradani “na konju”.

Prosječna zaduženost po zaposlenom u BiH dosegnula 5.500 €

Autori: SEEbiz redakcija

Svaki stanovnik Bosne i Hercegovine zadužen je za 850 eura, što je na samom dnu u regiji. Promatrajuci stanje zaduživanja tijekom protekle tri godine, stvari izgledaju posve drukcije. Najviše je porasla zaduženost stanovnika Makedonije, i to za 62%, Crne Gore 56% te BiH 40%, dok je najmanji rast zaduženosti u tom razdoblju zabilježen kod Slovenaca, svega 9%. Prosjecna zaduženost po zaposlenom stanovniku u BiH iznosi 5.500 eura, što je, u usporedbi s prosjecnom placom, izrazito visoka zaduženost, .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.