INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka burza: Sezona poslovnih rezultata ne donosi signal za kupnju

SEEbiz,

Iako smo proteklog tjedna zazivalo ponovni proboj psihološke granice od 1.900 bodova (koji ionako sam po sebi ne bi bio dovoljan dokaz za preokret aktualnih trendova), ona se danas cini jednako dalekom kao i prije tjedan dana. Istina je da je prosjecni dnevni promet na Zagrebackoj burzi nešto podignut, no u nedostatku nedvosmislenih pokazatelja o kretanju domacih i svjetskih tržišta, suzdržanost i dalje prevladava.

Zagrebačka burza: Sezona poslovnih rezultata ne donosi signal za kupnju

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

Ulagaci su zbunjeni suprotstavljenim podacima koji se mogu išcitati iz poslovnih izvješca kljucnih kompanija, medu kojima mnoge bilježe izvanredne rezultate, i makroekonomskih podataka koji i dalje izazivaju bojazan da ukupni rast gospodarstva zaostaje za ocekivanjima. S tim u skladu treba promatrati i priopcenje koje nam je ovog vikenda stiglo iz Agrokora, da neke clanice koncerna trenutno ostvaruju najbolje rezultate u svojoj povijesti. U New Yorku, ulagaci su zbunjeni suprotstavljenim podacim .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.